Referenser

Båtägare berättar om sina erfarenheter

Besök oss även på Facebook facebook.com/boatwasher

Din återkoppling är viktig för oss!

Berätta hur nöjd eller missnöjd du är med vår service, läs mer…


Sjösättning i Segelsällskapet Brunnsviken 2012-04-28
”Nej, jag bottenmålar inte längre.”
Astrid Borg, mångårig redaktör för klubbtidningen Brunnaren (SSB) har upptäckt alla fördelarna med borsttvättning.Måhända vi får se en artikel om båbottentvätt i höstnumret av Brunnaren?


Peter Adler har bottenskrapat sin båt – i ordets rätta bemärkelse. Nu ska han segla en sommar och bottentvätta när det behövs. I höst slipar han sin båt och gör den klar för en slät och hård epoxymålning.

”Vi båtägare är skyldiga att ta hänsyn till naturen, den som vi vistas i och njuter av under hela båtsäsongen. Så nu är det slut på bottenmålandet för min del.”

(SSB)  2012-04-28

I år tänker vi inte bottenmåla vår Monark 555 säger Carina och Karl-Arne Olsson när vi besöker Segelsällskapet Brunnsviken (SSB).

Nu är det Tulpanlarmet och borsttvättning som gäller.

(2012-04-27)


Förberedelserna för sjösättning pågår för fullt när vi besöker SSB.

Jag har aldrig bottenmålat min båt, säger Stefan Skog. Jag har badat med piassavakvast och jag har högtryckstvättat och skrapat och slitit.
Sedan förra sommaren är det borsttvättning som gäller  -  bekvämt och effektivt.

(2012-04-27)


Från: Rolf Grönmark
Skickat: den 18 april 2011 20:42
Till: Odd Klofsten

Hej Odd

• Jag åkte förbi Käppala och såg att de hade lagt ut en bottentvätt vid en av bryggorna. Jag ”slank in” och de kunde ta hand om min båt direkt. Botten var vit vid sjösättningen vilket innebar att botten var ganska brun efter en sommar i sjön. Då jag tog upp båten någon dag senare så spolade jag av botten lite flyktigt med högtryck så var botten vit igen. Så när som vid motor och akterspegel. Mycket lättare rengöring än tidigare år. Jag kommer därför sluta med bottenmålning och enbart åka och tvätta båten, en Flipper 640, i fortsättningen. Efter det så hämtade jag min Arcona som också tvättades någon dag senare.

• Jag tvättade min 40 fots Arcona (3.6meter bred) på Käppala i höstas. Det var lite kritiskt på bredden, men med någon dm tillgodo så kunde min båt tvättas till fullo. När jag tog upp båten några dagar senare, så var den mycket rent. Detta var perfekt då man inte tillåter tvättning samma tillfälle som båten tas upp och då blir det ju svårare att få bort intorkat på botten. Trots min positiva syn på båttvätt så vill jag fortfarande ha en snygg vattenlinje, så jag kommer att måla någon dm från vattenlinjen i vår igen. Hade båttvätt funnits på marknaden då jag köpte båten så hade jag aldrig börjat bottenmåla. Så till nästa båt…….


Cool! – Jag provtvättade min Smuggler i Saltsjöbadens Boatwasher i oktober i år, med kanonresultat. Jag kommer garanterat tvätta igen! Erik Cyrus, Saltsjöbaden, ägare av Smuggler (2010-11-12)


” – Hej Odd. Jag kör en 20fots motorbåt. Riktigt smutt system med dessa tvättar och tulpan varningarna på sms och mail! Jag kommer aldrig någonsin mer måla en båtbotten! Jag är supernöjd och det står jag för 🙂 ”  Fredrik Weden,  2010-09-07)


” - Jag tvättade 3 gånger förra säsongen (2009, Käppala) med gott resultat”. (Mikael Lidén, ägare till ej bottenmålad styrpulpetare.)


”- Man kan ju spara de 5000 – 6000 kr per år som en målning av båten kostar”.  (Ägare av Princess 42)


” – Det är underbart att slippa bottenmåla. Nu slipper jag stå där böjd i kylan, rengöra glasögonen stup i kvarten och andas in lösningsmedel ” (Katarina Gillblad, ägare av motorbåt Master 500, Tranholmen)


” – Till våren blir det en ny styrpulpetare och den tänker jag inte bottenmåla.” (Per, motorbåtsägare, Gustavsberg)

” – Mekanisk rengöring av båtbottnar är framtidens melodi.” (Thomas Gillbert, tvättägare, Käppala, Lidingö)


” – Så skönt att slippa all hantering av bottenfärgen. Köpa, transportera, byta kläder, få färgen på huden och andas in ångorna” (Kund hos Stefan Andersson, tvättägare, Nynäshamn)


” – Jag vann Askö-runt tack vare Boatwashertvätten i Trosa. Min segelbåt gick 1,5 knop snabbare efter tvättningen! ” (Kund hos Lars Eklund , tvättägare, Trosa gästhamn)


” – Själv är jag eld och lågor över Boatwashers tvättmaskiner. Mina kunder är mer än nöjda. Seglare ökar farten med 1-2 knop efter en tvätt. Vissa motorbåtar kan dubbla hastigheten och minska bränsleförbrukningen rejält.” (Bengt Nordfors, tvättägare, Kolström, Ingarö)


” – Det är bl.a. av miljöskäl vi vill undvika måla båten i botten. Ej heller vill vi riskera att få på en färg som inte är kompatibel med aluminium. Vi har en motorbåt av typen Silver Eagle Cabin. Det är finsk cabinbåt med inombordsmotor, längd 6,30 meter. Båten är från 2004 och har aldrig varit bottenmålad.


Vanligen har vi torrsatt båten några gånger per säsong och borstat ren botten för hand för att få bort all beväxning. Efter att ha provat båtbottentvätten i Käppala hoppas vi att den kommer att finnas kvar. Det var mycket enklare att tvätta där än att lyfta upp båten på slip.


Efter tvätten ökade farten 3,6 knop vid samma varvtal.” (Henry Duhs, Båtbesiktningsman och värderingsman förordnad av Stockholms Handelskammare, Resurs Sjöassistans, SBU besiktningsman.)


” – Man funderade ju på om det verkligen skulle funka, men nu när jag testat vet jag att det ger kanonresultat. Jag kommer inte längre bottenmåla min båt. ” (Kund till, Lars Eklund, tvättägare, Trosa Gästhamn.)


” – Tidseffektivt och miljövänligt sätt att slippa bottenmåla båten.” (Johan Wijkström, ägare av SeaRay 26, Saltsjöbaden)


” – Killar och tjejer med snabba motorbåtar kommer hela vägen från Södertälje och Nyköping för att tvätta sina båtar i vår tvätt här i Trosa. Det lönar sig, säger de, vi spar bensin. ” (Lars Eklund, tvättägare, Trosa Gästhamn.)


” – Is, är borsttvättarnas enda konkurrent. ” (Katarina Gillblad, ägare av motorbåt Master 500, Tranholmen)


PS

Köp tvättbiljett istället för bottenfärg www.boatwasher.se/betala 

Saknar du en BoatWasher nära dig? 
Låt oss öppna en ny www.boatwasher.se/forslag 

DS